AKTUELNO

Onog momenta kada smo prikupili dovoljno dokaza, imali smo i osnovanu sumnju upravo na ova dva čoveka koja su uhapšena, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, zamenik načelnika UKP-a Zoran Šašić.

Šašić je rekao da su od samog starta kada je alarmiran sistem "Probađi me", svi pripadnici MUP-a su pristupili izvršenju svojih zadataka.

- Odmah je formiran tim na licu mesta i vršena je pretraga lica mesta. Onog momenta kada smo prikupili dovoljno dokaza, imali smo i osnovanu sumnju za ova dva čoveka da su izvršila teško krivično delo, teško ubistvo - rekao je Šašić.

Kako kaže, tokom operativnih provera skidali su bazne stanice i vršili rekonstrukciju kretanja svih lica u užem licu mesta.

- Krajem prvih dana smo identifikovali ova dva lica i ista ta lica smo priveli i u prvom obavljanju razgovora učinilo nam se da imaju blagu reakciju. Tada smo pristupili poligrafskom testiranju i imali smo burnu reakciju kod jednog i zakasnelu reakciju kod drugog - rekao je Šašić.

Kako kaže, postoji osnovana sumnja da je krivično delo izvršeno na svirep način.

Antonela Jelić, novinarka, rekla je da je ministar Gašić juče hronološki najpre objasnio šta se sve dogodilo u vezi sa nesrećnim slučajem u slučaju male Danke Ilić. Dodaje da je važno da su dvojica osumnjičenih za ovo jezivo ubistvo uhapšeni i da su oni priznali krivicu, kao i način na koji su izvršili samo to ubistvo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što je ministar juče rekao jeste da su svi raspoloživi resursi MUP-a i policija bili na terenu, više od 800 pripadnika policije. Bili su pripadnici i Gorske službe spasavanja, vatrogasne jedinice i mnogi drugi koji su zajedno pokušavali da reše ovaj slučaj. Moramo reći da je ovo ogroman uspeh naše policije, bez obzira na tragičan kraj potrage - rekla je Jelić.

Kako kaže, mora da se istakne i to da su drugog dana pretrage za devojčicom, pripadnici policije već imali osumnjičene i označene kao moguće krivce za ovo delo.

- Kao što je objašnjeno jedan od osumnjičenih je imao zakasnelu reakciju. Oni su samim tim već bili osumnjičeni. Skinute su kamere sa 10 privatnih kuća, a jedna, poslednja, bila je od vitalnog značaja za rešavanje ovog slučaja - rekla je Jelić.

Kako ističe, najjezivije je to što je majka kada je krenula u potragu za devojčicom primetila upravo taj automobil i videla čoveka koji stoji pored, kao i to što je otac zaustavio isti auto, tražeći ćerku, kada su mu oni rekli da je nisu videli.

- Ipak, moramo podsetiti da su svi bili osumnjičeni i da je istraga išla u tri pravca, bilo je reči i da je moguća otmica, i to tipovana, drugi je bio da je dete možda živo, a treći upravo ovo što se dogodilo - rekla je Jelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelić je rekla da se došlo do informacija da je devojčica kada su je udarili bila živa, i da je takva uneta u auto, nakon čeka je bačena na deponiju.

- Veći problem kasnije pravi to što se jedan od njih vratio na to mesto i prebacio telo. Oni u policiji prebacuju krivicu jedan na drugog, ali dalje informacije nećemo davati da ne iznosimo iz istrage - rekla je Jelić.

Bivši načelnik u BIA i advokat Radiša Roskić, rekao je da ga je sramota da posle ovako uspešne akcije policije daje bilo koje komentare. Dodaje da želi da predloži predsedniku da celu ekipu nagradi za ovu vrhunski realizovanu i organizovanu policiijsku akciju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Došli smo do rezultata koji nas ne može radovati, ali je posao urađen veoma dobro. Organizovati rad više stotina policijskih službenika je veoma složeno. Primenom svih raspoloživih i tehničkih radnji i mera, naša policija je ovaj enigmatični slučaj uspešno razrešila. Nažalost, tragičan ishod ne možemo popraviti - rekao je Roskić.

Autor: