AKTUELNO

U Srbiji sutra pretežno sunčano i toplo vreme sa slabim vetrom koji će u košavskom područki biti jači i jugoistočni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Očekuje sa da će se najniža temperatura kretati od pet stepeni Celzijusovih na jugu Srbije do 15 stepeni u Beogradu, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i toplo vreme sa umerenim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 15, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

U narednim dana pretežno sunčano i toplo vreme, povremeno uz prolaznu umerenu obačnost. U sredu i vetrovito uz umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni vetar koji će tokom dana na severu i zapadu Srbije biti u skretanju na severozapadni pravac.

Foto: Tanjug

U petak se u brdsko-planinskim predelima očekuje lokalni razvoj oblačnosti i ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak:

Relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i mentalno nestabilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

Autor: