AKTUELNO

VD generalnog direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević izjavio je za PINK, da ova kompanija ima novu, unapređenu aplikaciju preko koje će komunicirati sa svojim korisnicima, kao i da više neće slati SMS-ove i mejlove, s obzirom na veliki broj pokušaja prevare u poslednjih nekoliko meseci.

Đorđević je rekao, kada su prevare u pitanju, da oni idu na veliku količinu poruka, gde je samim tim verovatnoća izuzetno velika da neko u tom trenutku baš i očekuje pošiljku.

- Najveći broj gađaju obične građane, jer su svi građani korisnici Pošte - rekao je Đorđević.

Kada je ova nova aplikacija u pitanju, Đorđević kaže da su išli na to se svede na minimalnu mogućnost da se građani varaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Došli smo na ideju da kroz registraciju na ovoj aplikaciji, a opet sa druge strane ukidanjem SMS-a i mejlova, faktički zaštitimo sve naše korisnike i da u budućnosti sva naša komunikacija bude preko ove aplikacije - poručio je Đorđević.

Dodaje da su došli na ideju da iskoriste aplikaciju koju su već imali, koju su unapredili.

- Ona je potpuno besplatna i nemate nikakvu obavezu prema Pošti. I sasvim je sigurna, kada je instalirate, vi dobijate mogućnost, kada se registrovani, da kada dobijate bilo kakvu poruku iz pošte, da dobiju notifikaciju da im pošljka stiže i kako i gde žele da je preuzmu - rekao je Đorđević.

Kako kaže, uvodi se i e-novčanik, a to je, dodaje, mogućnost da se pošiljka plati online.

- Gledali smo da građani maksimalno budu zaštićeni - rekao je Đorđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, registracija je potpuno besplatna, a u svakoj pošti u Srbiji moguće je dobiti instrukcije, ukoliko se korisnik sam ne snalazi.

Dodao je da će data registracija omogućiti kupcima da preko pošte saznaju ko je pošiljalac ukoliko dođe do prevare prilikom onlajn kupovine. 

- Aplikacija će centralizovati registraciju i identifikaciju korisnika, obezbeđujući jedinstven korisnički nalog koji će korisnicima omogućiti lakši i brži pristup poštanskim uslugama. Građani aplikaciji mogu pristupiti putem Google Store-u ili Apple Store-u - rekao je Đorđević.

Autor: