AKTUELNO

Sedmogodišnjem Stefanu Mitovu neophodna su novčana sredstva za lečenje.

Stefanovi roditelji su prve znakove odstupanja u razvoju primetili kada je imao godinu i po dana, a u kasnijem razvojnom periodu primećuju da ne uspostavlja kontak očima, ne komunicira, ne odaziva se na poziv po imenu, ne pokazuje, nema udružene pažnje, da je afektivno usklađen ali da se razdraži posle nekog vremena, da ima stereotipno ponašanje i nizak stepen adaptabilnosti. Nakon obavljenih specijalističkih pregleda Stefanu su uspostavljene dijagnoze - F84.0  Dečiji autizam (Autismus puerilis), F84 Prožimajući poremećaji razvoja (Disordines evolutionis pervasive) i F79.9 Duševna zaostalost, neoznačena- nema napomene o poremećaju ponašanja (Retardatio mentalis, non specificata).

Foto: budi human

Lečenje je započeto u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju prof. dr Cvetko Brajović gde je pohađao logopedske tretmane, radne terapije, defektološke tretmane i rad sa pedagogom. Jedina nada Stefanovim roditeljima su tretmani matičnim ćelijama, koji stimulišu psihomotorni razvoj i razvoj govora kako bi ublažili simptome bolesti i popraviti mu kvalitet života intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

Stefanu su sredstva potrebna za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede i laboratorijske analize pa se roditelji obraćaju svim ljudima koji su u mogućnosti da pomognu kako bi Stefan što pre progovorio.

Za Stefanove prve reči! Budimo humani! Pomozimo Stefanu!

Slanjem SMS-a sa tekstom 1474 na 3030 jednokratno možete donirati 200 dinara.

Ovo su ostali načini na koje možete donirati novac za Stefanovo lečenje:

Foto: budi human

Autor: pink.rs