AKTUELNO

Siguran sam da će na površinu isplivati da je kavački klan bio državni projekat, da ga je stvorila tajna služba i da su bili infiltrirani u državu, rekao je Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore.

Dajković je rekao da Crna Gora živi istorijski period, sve ono, kako dodaje, što su godinama čekali i čemu su se nadali, konačno se obistinjuje.

- Uhapšeni su oni braniči koji su su Crnoj Gori voleli do poslednjeg evra. Odlaze lagano u Spuž, a nadam se da će im se lagano pridružiti i Milo Đukanović - rekao je Dajković.

Kako kaže, ova hapšenja su nešto što je bilo potrebno da bi se došlo do pravde. Dodaje da su Lazović i Katnić bili temelji korupcije i izvršioci naloga koje im je davao Milo Đukanović.

- Sve ono što se gradi na temeljima kriminala lagano se ruše, i sve Milove tekovine polako odlaze u zaborav - rekao je Dajković.

Ističe da će isplivati na površinu da je kavački klan bio državni projekat. Dodaje da ga je stvorila tajna služba i bili su infiltrirani u državu.

- Jasno je da su oni nus proizvod vlasti Mila Đukanovića - rekao je Dajković.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući hapšenja u Crnoj Gori, Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije, rekao je da smo svedoci da se već par godina lagano kriminal suzbija u toj zemlji.

- Kriminala je u Crnoj Gori bilo u svim sverama, u državnim ustanovama, sudstvu, policiji, službama bezbednosti, u službama koje mogu da urade mnoge stvari koje mogu da unište svakog čoveka tamo - rekao je Dikić.

Kako kaže, očigledno je da je jedan čovek odgovoran za sve to, koji je svoje ljude instalirao u tim službama i sistemima, koji su radili za njega.

- Oni su bukvalno odlučivali o životu i smrti u Crnoj Gori. Oni su odlučivali ko će biti u pritvoru, a ko na slobodi - rekao je Dikić.

Ističe da oni ucenjuju, prete i koriste sve alate koje koriste kriminalci. Dodaje da je njihov cilj da se unište predstavnici našeg naroda dole.

Foto: TV Pink Printscreen

Antonela Jelić, novinarka TV PINK, rekla je da je zanimljivo da se Zoran Lazović sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, kao i formiranje kriminalne grupe.

- Takođe, tu je i sin Zorana Lazovića, Petar, i mi smo imali već dosta informacija sa Skaja. On je takođe bio policajac koji je sarađivao blisko sa kavačkim klanom i sa samim Zvicerom - rekao je Jelić.

Kako kaže, oni su se dogovarali kako će i na koji način likvidirati određene škaljarce.

- Sumnja se da su krivi za ubistvo Jovana Vukotića - rekla je Jelić.

Novinar Kurira Mladen Radulović, rekao je da je plan za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića bio upravo plan kavačkog klana, odnosno beogradskog ogranka te organizacije.

- Pada Milova ekipa, ali je pitanje da li pada Milo. On je suviše dugo i odgovorno izvršavao jedan mračan zadatak, a to je pre svega zadatak na dezintegraciji Jugoslavije, a zatim i države Srbije i Crne Gore, a zatim i iseljenja Srba iz te države - rekao je Radulović.

Kako kaže, tu je masa stvari koja je urađena, gledanje kroz prste kriminalu, poništavanje jezika i pritisci na sve načine.

- Teško je govoriti koliko je srpski narod bio ugrožen poslednjih godina - rekao je on.

Autor: