AKTUELNO

Nakon otvaranja novog dela terminala, planira se rušenje postojećeg putničkog terminala, a umesto njega će biti izgrađen deo terminala namenjen dolaznim putnicima

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu (INI) trenutno su u toku intenzivni radovi na parternom uređenju kompleksa, u skladu sa ranijim najavama.


Planirano je da ovi radovi budu završeni do 1. jula, kada se očekuje otvaranje novog dela terminala namenjenog odlaznim putnicima.


Ovi radovi, koji su deo plana unapređenja aerodroma, mogu privremeno otežati pristup aerodromu, a putnici su pozvani da imaju razumevanja za eventualne poteškoće, prenosi sajt Flynaissus.


Podsetimo, prema izjavama nadležnih, nakon otvaranja novog dela terminala, planira se rušenje postojećeg putničkog terminala, a umesto njega će biti izgrađen deo terminala namenjen dolaznim putnicima.


Takođe, najavljena je i rekonstrukcija piste, koja će biti uslovljena izgradnjom železničke obilaznice, što će omogućiti produženje piste za 300 metara.


Podsetimo, prvi let iz Niša, sa aerodroma kod Trupalskih šuma obavljen je 1935. godine, kada je tadašnji jugoslovenski nacionalni avio-prevoznik, kompanija Aeroput letela na ruti Beograd – Niš -Skoplje – Bitolj – Solun.

Autor: