AKTUELNO

Sudbina jednog nesrećnog psa koji se nedavno našao u kanjonu reke Morače, 30 metara ispod litice, bila je gotovo izvesna. Sam, bez hrane i načina da se izbavi, sigurno bi uginuo, a onda je vest o njegovoj muci stigla do pravih heroja.

Srećom, nisu dvaput razmišljali da li je važno čiji život je ugrožen, pseći ili ljudski i dali su se u pravu akciju spasavanja koja je snimljena, a potom objavljena na društvenim mrežama.

"Spasioci Službe zaštite i spašavanja Podgorice, spustili su se užetom 30 metara u kanjon reke Morače (kod Smokovca), kako bi spasili jednog psa", navodi se u objavi popularnog portala za ljubitelje životinja i prirode "Djole dog".

Dodaju da je herojsko delo spasilaca psu dalo novu šansu za život, jer mu je u kanjonu smrt bila izvesna, ali i pokazalo da je reč o ljudima velikog srca.

"Svaki život je važan! Dok je onih koji tako misle, biće i sveta!", zaključuju oni u objavi na društvenim mrežama.

Fotografija psa u naručju spasioca na kraju video snimka mnoge je raznežila, a korisnici su u komentarima izrazili zahvalnost dobrim ljudima i uputili im pohvale.

"Ljudi dragi, hvala vam! Primeri poput vašeg vraćaju nadu da ovaj svet ipak ima i smisla i šansi", zaključila je jedna korisnica.

Autor: