AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je noćas na Voždovcu pripadnike Žandarmerije koji su angažovani u pojačanim kontrolama policije i zahvalio im se, što i po veoma hladnom vremenu, brinu o bezbednosti građana.

Za nepunih mesec dana pripadnici Žandarmerije, koji učestvuju u noćnim patrolama od 20 časova do 6 sati ujutru, legitimisali su gotovo 700 bezbednosno interesantnih lica i tom prilikom otkriveno je devet osoba za kojima je bila raspisana potraga. Takođe, u devet slučaja kod osoba koje su kontrolisane pronađeni su narkotici, a u jednoj od tih akcija Žandarmerije u Rakovici pronađen je kilogram opojne droge „spid“.

Ministar Stefanović rekao je da su pojačane kontrole, pre svega jedinice Žandarmerije, ali i drugih pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, napravile dobar rezultat.

Foto: MUP Srbije

- Mislim da građani prepoznaju veću brigu Ministarstva unutrašnjih poslova i veći napor koji ulažemo kako bi oni bili bezbedniji. Pojačane noćne patrole dale su dobre rezultate u prethodnih mesec dana. Pokazali smo da i na ovakav način, pored redovnog rada policije, možemo doći do izvršilaca nekih krivičnih dela, ali takođe da učinimo da građani osećaju povećanu bezbednost na ulici i vide prisustvo naših policajaca - istakao je ministar Stefanović.

On se zahvalio pripadnicima Žandarmerije koji, kako je rekao, naporno rade poslednjih godina, ulažu ogromne napore čak i po hladnom vremenu.

Foto: MUP Srbije

- Ovo je još jedan pokazatelj koliko je policijski posao težak, ali i koliko pripadnicima MUP-a nije teško da se bore i brinu o sigurnosti svih naših građana - zaključio je ministar Stefanović.

#Nebojša Stefanović

#Žandarmerija

'