AKTUELNO

U Beogradu je večeras svečano otvoren hotel iz lanca Hilton, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke, predstavnika kompanije, članova vlade, ambasadora...

Predsednik Vučić je presekao vrpcu zajedno sa Anom Brnabić, ministrom turizma Rasimom Ljajićem,gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, ambasadorom SAD Kajlom Skatom, potpredsednikom kompanije 'Hilton' za Evropu Johem-Janom Šlajferom, predstavnikom kompanije ''Belaga Management Belgrade'' Zlatkom Zdunjićem i generalnim menadžerom ''Hilton Belgrade'' Nikolasom Huvertom.

Nakon svečanog otvaranja hotela, predsednik Srbije je rekao da je Beograd postao drugačiji grad, sa postaje suštinski evropska i svetska metropola.

Vučić se zahvalio vlasnicima hotela Beogradu podarili ovakav dragulj u centru grada, hvala vam za ogromnu posvećenost i izvanredan rad.

Foto: Printscreen

- Beograd i u januaru ove godine ima rast broja turista za 11 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a kada je reč o broju noćenja za 19 odsto. Verujem da će traj trend da se nastavi i da ćemo svake godine imati rast kako u broju turista, još više nadam se u broju noćenja – dodao je Vučić.

- Postali ste deo jednog velikog starog čudesnog usbudljivog grada koji raste menja se postaje veći bolji lepši i pristupačniji grad . Beograd je od danas i vaš grad i vi ste njegovi zato što ste ga prepoznali, uložili novac, dali mu pripadnost jednoj ogramnoj porodici u lancu verovatno najpoznatijih svetskih hotela, obeležili ga i stavili na tu mapu ugodnosti, luksuza i dobre usluge - naveo je Vučić.

Beograd će, kako je dodao, to kao i svima znati da vrati.

- Beograd je grad u koji se isplati ulagati. Mi smo to radili poslednjih nekoliko godina bez ikakve rezerve sa vrlo svesnom namerom da sve što Beograd ima od možda i najlepše pozicije na svetu i njegovih obala do te srednjevekovne patine, trgova, ulica, parkova, muzeja, tvrđave, hrama i neverovatnog duha i zabave da sve to ulepšamo, obnovimo, izgradimo, doteramo i pustimo na tržište – dodao je Vučić.

- Ponosni smo na to što Beograd ljudi danas žele da kupe, da dođu, dobiju komadić pogleda, duše, atmosfere i da to plate.

- Upravo zato ste i vi ovde. Zato što je Beograd postao isplativ i prepoznatljiv brend na kojem može da se zaradi. Nema sumnje da ćemo imati i vi i mi ozbiljnu korist od od ovog poduhvata – ocenio je predsednik Srbije.

Pet zvezdica, 242 sobe i 19 apartmana

Hotel ''Hilton Belgrade'' sa pet zvezdica ima 242 sobe, uključujući i 19 apartmana, a raspolaže sa 656 kvadrata prostora za sastanke, kao i balskom dvoranom.

Hotel ima sobe za spa tretmane, saunu, fitnes centar, kao i ''Two Kings'' restoran u kome se poslužuju srpska i internacionalna jela. Pored toga, na poslednjem spratu nalazi se ''sky lounge'', čija se ponuda zasniva na azijskoj kuhinji.

Hilton je vodeća svetska kompanija za ugostiteljstvo sa portfolijom od 14 svetskih brendova, koji obuhvataju više od 5.100 nekretnina sa gotovo 838.000 soba u 103 zemlje širom planete. Kamen temeljac položen je u aprilu 2016. godine.

"Hilton" na osam spratova, sa podžemnom garažom, nalazi se na uglu Ulica Kralja Milutina i Kralja Milana. Kako je ranije rečeno, u hotelu će biti zaposleno oko 300 ljudi, a izvođači radova bile su uglavnom firme iz Srbije.

Mali: Beograd je postao evropska i svetska metropola

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je večeras da je Beograd otvaranjem hotela "Hilton" postao evropska i svetska metropola. Mali je, u obraćanju na svečanom otvaranju hotela u centru Beograda, ukazao da je 2013. u glavnom gradu Srbije bilo 67 hotela, a da je sa "Hiltonom" Beograd dobio 96. hotel.- Ovo je veliko priznanje za Srbiju I njene građane, da je Beogard postao evropska I svetska metropola - naglasio je on. Tri su, kaže, razloga za ponos: "Prvi je što je Srbija postala zemlja koja se ekonomski brzo razvija, postala faktor stabilnosti I zemlja o kojoj se, posale teških reformi, priča u superlativima. Beograd je postao ekonomski stabilan, vratili smo pola duga koji smo nasledili od prethodne vlasti, dobili visoki kreditni rejting. Ne bi se "Hilton" usudio da dođe u zemlju koja je nestabilna I grad koji nije samoodrživ".Mali je naveo da je za dolazak "Hiltona" zaslužna I činjenica da se u Beogradu sada izdaju brzo građevinske dozvole, zbog čega je postao grad kranova, grad u kojem je smanjena nezaposlenost. Kao treći razlog za ponos naveo je činjenicu da je Beograd postao velika I atraktivna turistička destinacija, u koju nikada veći broj turista nije dolazio. - Beograd se promenio, pokrenuo se sa mrtve tačke, otvorio vrata investitorima I gostima. Prolaze I dolaze stotine investitora, hilhjade turista. Postali smo normalna, ali I ekonomski jaka zemlja - podvukao je Mali. Kazao je da se Srbija i Beograd odnose proaktivno prema investitorima. - Velika stvar I čast je za nas što imamo "Hilton" u Beogradu. Poželeo bih da "Hilton" otvori još jedan hotel iz svog velikog portfolija - zaključio je Mali.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Hotel

'