AKTUELNO

Svi putevi u Srbiji su prohodni, saobraćaj se odvija umerenim intezitetom, bez zastoja i prekida, saopštio je večeras AMS S, upozorivši na otpanje snega i moguće odrone.

Vozače ove večeri očekuju povoljne vremenske prilike, bez padavina.

Temperature su iznad nultog podeljka, što dovodi do otapanja snega u većem delu naše zemlje, uslovljavajući mokre i klizave kolovoze.

Napominje se da se po vlažnim kolovozima produžava zaustavi put vozila, a time se povećava i broj saobraćajnih nezgoda, zato je neophodno smanjiti brzinu kretanja i prilagoditi je uslovima na putu.

Svi putevi su prohodni, saobraćaj se odvija umerenim intezitetom na svim prioritetnim putnim pravcima I i II reda, bez zastoja i prekida.

Ovakve vremenske prilike dovode i do pojave odrona zemlje i kamena, pa je neophodan oprez na putevima duž stenskih useka i klisura, kao i u planinskim predelima.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta .

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta .

Pročitajte još: CARINA: Odron kod Gostuna - saobraćaj, promet i carina na Jabuci

#AMSS

#Putevi Srbije

#Sneg

'