AKTUELNO

Ribarska reka se izlila na pojedinim deonicama u Kaoniku, ali još uvek ne ugrožava domaćinstva, dok je Južna Morava u režimu redovne odbrane od poplava. U Đunisu je voda izašla na polovinu državnog puta Kruševac - Niš.

Zbog naglog topljenja snega i porasta vodostaja, sve hitne službe su na terenu i dežuraju.

Saobraćajna i komunalna policija, inspekcije, EPS, Služba mesnih zajednica u neposrednom su kontaktu sa nadležnim u Javnom preduzeću Srbija Vode i Garnizonom Kruševac.

Prema odobrenju komandanta Štaba za vanredne situacije Kruševca, gradonačelnice Jasmine Palurović, juče je bilo intervencija na kanalskoj i putnoj mreži kao i bujučnim vodotokovima Ribarske Banje i Belasice, a danas se radi u Velikom Šiljegovcu i Kaoniku na kanalskoj mreži i uklanjanju zemlje sa puta u Velikom Grkljanu.

Prema zaključku Gradskog štaba za vanredne situacije prati se stanje i preduzimaju neophodne mere.

Kruševačkom kraju preti i nekoliko klizišta.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović je potvrdio da je došlo do pomeranja nekoliko delova tla u naseljenom mestu Zdravinje ka delu naselja Vlaško polje, zatim u Velikoj Kruševici i nekim drugim tamošnjim delovima, u kojim već postoje kjlizišta, a popjavile su se i pukotine na državnom putu Ribare.

#Kruševac

#Poplave

#Reka

'