AKTUELNO

Sa porastom temperatura nastavlja se ustaljeno pranje ulica Beograda.

- Gradska čistoća radi 24 sata neprekidno, 365 dana u godini. Može se naviti sat po kamionima koji dolaze svako jutro i svako veče da ispreazne kante - rekao je Miroslav Bogdanović, direktor JKP "Gradska čistoća".

Kako kaže, temperature ispod četiri stepena onemogućavaju da se peru ulice zbog mogućnosti smrzavanja, pa zbog toga nemaju zimsko pranje.

- Kada temperatura poraste preko četiri stepena onda možemo da izađemo i da operemo ulice. Ovih dana će biti oprani od centralnih delova grada ka sporednim - rekao je Bogdanović.

Kako kaže, sneg je trajao dve nedelje i pošto su bile niske temperature ulice nisu mogle biti tretirane, tako da je ceo grad spreman za pranje.

- Po planu centralni delovi grada se peru svakog dana, i ukoliko treba i vanredno usled nekih vanrednih aktivnosti. Periferni delovi grada u zavisnosti od prioriteta peru se dva, tri puta nedeljno u svakom slučaju postoji režim koji je utvrđen - rekao je Bogdanović.

Kako kaže, za pranje ulica u širem centri i prigradskim naseljima moraju da postoje određeni uslovi kako bi mogli da sprovode pranje i čišćenje ulica. Ukoliko ne postoji kišna kanalizacija ne moguće je oprati ulicu.

Foto: Printscreen

- Primarnu selekciju i reciklažu pokušavamo da podignemo na viši nivo. Postavili smo preko 50 reciklažnih ostrva i 200 podzemnih kontejnera uveli smoi sudove za odvajanje stare odeće. Podršku grada imamo i očekujemo da se tako i nastavi - rekao je Bogdanović.

#Beograd

#Gradska čistoća

#Novo jutro

'