AKTUELNO

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba VJ, Aleksandar Vulin i Ljubiša Diković, upriličili su danas prijem povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta.

Kako je saopšteno iz tog resora, prijem je držan u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, a praznik je koleginicama čestitao ministar Vulin u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Izrazivši iskreno poštovanje i ljubav prema svakoj dami koja je pripadnica sistema odbrane, ministar je rekao je primetio da su one uvek najžešći, najuporniji kritičari, ali i najveći oslonac i najveća radost.

- Zato uvek imam tremu kada govorim pred vama jer znam da me dobro vidite i da svakog od nas poznajete bolje nego što bismo mi to želeli. U okviru Ministarstva odbrane vakog dana 6.670 naših koleginica daje sve od sebe da bi naša zemlja bila bolje i sigurnije mesto za život - rekao je Vulin.

Miistar je kazao i da 1.612 koleginica svakog dana s oružjem brine da Srbija bude sigurna i bezbedna. Dodao je da svakog dana svaka od njih, poput njihovih kolega, nastoji da bude bolja, obučenija i pripremljenija da bi svet oko nas bio bolje mesto za život.

Vulin je zahvalio damama na godinama požrtvovanosti i vernosti i na godinama buđenja nade, ali i na hrabrosti da odaberu vojni poziv i tako hrabro i sigurno preuzmu dužnosti koje su godinama bile rezervisane isključivo za muškarce.

- Vi ste sve prepreke odavno preskočile i dokazale nam koliko svaka pripadnica u našem sistemu vredi i koliko možemo da učimo jedni od drugih, jer nisu ovo dva suprotstavljena svet -  rekao je ministar odbrane.

Podsetio je da svako jutro kada pripadnice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obuku uniformu ili kada dođu na svoja radna mesta, nisu sigurne kada će se vratiti kući, jer je njima poveren posao da učine sve kako bi zemlji bilo bolje, svesno zanemarujući svoju porodicu.

Zato, istakao je, treba zahvaliti i porodicama zaposlenih žena u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na strpljenju, entuzijazmu, poverenju i ljubavi koju osećaju prema sistemu odbrane.

#Aleksandar Vulin

#Međunarodni dan žena

'