AKTUELNO

Na vanrednoj sednici Pokrajisnkog štaba za vanredne situacije danas se razmatrala aktuelna hidrološka situacija u Vovjodini, a poručeno je da se u režimu redovne odbrane od poplava nalazi oko 92 kilometra na Savi, dok je u vanrednoj odbrani oko 25 kilometara na Savi kod naselja Jamena i Klenak u Sremu.

Na sednici je konstatovano da su u pokrajini u punoj pripravnosti svi sektori koji sprovode sve mere zaštite od poplava, s obzirom da su vodostaji na svim vodotocima u porastu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Dodaje se da se hidrometeorološka situacija u pokrajini permanentno prati, kao i da su definisane monitoring tačke koje nadležne službe kontrolišu.

U saopštenju se navodi da će Sstab za vanredne situacije preduzeti sve neophodne preventivne mere, kako bi se smanjio rizik od eventulnih poplava usled rasta vodostaja na rekama.

Na toj sednici raspravljalo se i o izgradnji novog Regionalnog centra za vanredne situacije, koji bi osim vatrogasne službe obuhvatio i druge službe spasavanja, a razgovoru su prisustvovali predstavnici sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

#Poplave

#Sava

'