AKTUELNO

Letnji red letenja na Aerodromu "Nikola Tesla" Beograd stupio je na snagu u nedelju i važiće do oktobra, a kako poručuju sa "Tesle" u pitanju je najbogatija letnja sezona do sada.

Sezona će, poručuju sa Aerodroma, biti unapređena letovima nacionalne avio-kompanije za Hamburg i Sankt Peterburg i avio-kompanije "Vueling Airlines" sa letovima za Barselonu.

U redovnom putničkom saobraćaju planirano je da 32 avio-kompanije saobraćaju prema 69 aerodroma u 38 država u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Severnoj Africi, Bliskom i Dalekom Istoku.

Najznačajnije novine u redu letenja "Er Srbije" tokom letnje sezone su povećanja broja nedeljnih letova u špicu sezone.

Za razliku od prošle godine, avio-kompanija Hainan od početka ovogodišnje letnje sezone saobraćaće za Peking, dok će ponuda direktnih letova za Teheran, koji su počeli 10. marta, a koja je u međuvremenu proširena, biti dodatno uvećana od 6. aprila kada će i treća iranska avio-kompanija započeti letove iz Beograda.

Broj letova za Bukurešt biće uvećan za četiri nedeljna leta, za Cirih za tri leta nedeljno, za Prag i Zagreb dva nedeljno, a za po jedan let će biti uvećan broj letova za Atinu, Banjaluku, Brisel, Milano, Njujork, Sankt Peterburg, Štutgart i Tiranu, navode sa beogradskog aerodroma.

Takođe, dodaju, 11. maja biće nastavljeni sezonski letovi za Split, 14. maja za Dubrovnik, a 11. juna za Pulu.

I brojne inostrane avio-kompanije takođe predviđaju povećanja broja nedeljnih letova u špicu sezone. Poljska avio-kompanija LOT povećaće broj nedeljnih letova iz Beograda za četiri, Etihad Airways, flydubai, koji će saobraćati najnovim avionom "Boeing 737Max8" i Transavia za tri, Vueling Airlines za dva, dok će za po jedan broj nedeljnih letova uvećati avio-kompanije Belavia, Israir, Air Cairo i Wiž Air za Memingen, Maltu i Bazel.

U redovnom avio-saobraćaju, avio-kompanija easyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin, dok će avio-kompanija Croatia Airlines 12. maja započeti sezonske letove za Split, Ellinair 6. juna za Iraklion, Eurowings 26. jula za Štutgart. Tokom letnje sezone očekuje se uobičajeno veliki broj letova prema turističkim odredištima u Sredozemlju (Grčka, Italija, Turska, Španija, Egipat, Tunis).

Takođe, tokom cele sezone, avio-kompanija Aegean Airlines saobraćati većim avionom, čime će za oko 40 odsto povećati ponudu sedišta iz Beograda, avio-kompanija Qatar Airways će za do 36 odsto uvećati ponudu sedišta, dok će avio-kompanija Turkish Airlines za najmanje 15 odsto povećati ponudu mesta iz Beograda.

#Aerodrom Nikola Tesla

'