AKTUELNO

Predsednica opštine Savski venac izrazila je zadovoljstvo što je u prilici da po prvi put ugosti delegaciju Centralnog administrativnog okruga Moskve.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović dočekala je danas u Kući kralja Petra Prvog predsednika Centralnog administrativnog okruga Grada Moskve Vladimira Goverdovskog sa delegacijom ovog okruga koja je u zvaničnoj, dvodnevnoj poseti Opštini Savski venac.

U znak dobrodošlice poseta je počela prigodnim muzičkim programom u izvođenju hora „Kraljica Marija”. Tom prilikom gosti su se upoznali sa bogatim sadržajem ove ustanove kulture.

Nakon toga, delegacija se uputila na sastanak u prostorije Gradske opštine Savski venac, gde se razgovaralo o daljim koracima implementacije Protokola o saradnji, koji su dve opštine potpisale prošle godine u okviru „Dana Beograda u Moskvi”.

Foto: Beograd.rs

Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac, izrazila je zadovoljstvo što je u prilici da po prvi put ugosti delegaciju Centralnog administrativnog okruga Moskve.

– Ova poseta je veoma važna za produbljivanje saradnje između naše dve opštine, naročito u oblasti kulture i sporta, kao i za razmenu iskustava u cilju unapređenja usluga koje pružamo građanima. Potrudićemo se da našim gostima iz Moskve budemo dobri domaćini i sigurna sam da će odavde poneti lepe uspomene – rekla je Vujovićeva, dodajući da će članovi delegacije iz Moskve biti u prilici da se upoznaju sa znamenitostima Savskog venca, kao i sa najvećim projektom „Beograd na vodi”.

Govoreći o kulturnoj razmeni, Vujovićeva je podsetila da je na Savskom vencu prošle godine organizovan „Bulevar šaha” po uzoru na istoimenu manifestaciju koja se održava u Moskvi i da je u planu još sličnih događaja, a osim toga, u sklopu besplatnih programa koje opština organizuje za osnovce uveden je i besplatan kurs ruskog jezika.

– Na ovaj način želimo da saradnju sa našim prijateljima iz Moskve još više unapredimo i učvrstimo veze naša dva naroda i dve opštine – poručila je Irena Vujović.

Foto: Beograd.rs

Predsednik Centralnog administrativnog okruga Grada Moskve Vladimir Goverdovski izrazio je zahvalnost predsednici opštine Savski venac na toplom prijemu i dobrodošlici.

– Srpski i ruski narod imaju tradicionalno bratske odnose i nadam se da će tako i ostati. Naše dve opštine imaju mnogo toga zajedničkog, pre svega to što smo centralne opštine Moskve i Beograda. Na današnjem sastanku dogovorili smo se o nastavku saradnje i precizirali smo oblasti delovanja, a to su kultura, sport i zdravstvo – istakao je Goverdovski, dodajući da se nada uspešnoj saradnji i ubuduće.

#Irena Vujović

#Moskva

#Savski venac

'