AKTUELNO

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Beogradu Mubarakom Saidom Al Dahrijem o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti rada javne administracije.

Ružić je ocenio da je lični odnos lidera dve zemlje značajno doprineo i razvoju bilateralne saradnje i prijateljskog odnosa dva naroda. Istovremeno, srpski narod oseća veliku zahvalnost za podršku UAE Srbiji kako u razvoju naše privrede, tako i tokom nevolja koje su našu zemlju zatekle u vreme velikih poplava.

- Voleo bih da razmenimo iskustva i znanja iz oblasti rada javne administracije, jer ipak UAE ima napredan način rada i možemo mnogo bolje da sagledamo naše mogućnosti u pogledu savremene tehnologije i savremenog načina razmišljanja - istakao je ministar.

Foto: Tanjug

U tom pogledu predloženo je i potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva za poslove vlade i budućnosti UAE čime bi se razvila saradnja u oblasti javne administracije, što uključuje modernizaciju, obuke za državne službenike, uslužne servise za građane i druge oblasti, saopšteno je iz tog resora.

#Branko Ružić

#Ujedinjeni Arapski Emirati

'