AKTUELNO

Zamenik predsednika Opštine Paraćin, Tomislav Šaletić je u isto vreme i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra.

Naime, Šaletić je na funkciju zamenika predsednika Opštine Paraćin došao 29.04.2016. godine, i još uvek je na njoj, a prema podacima iz APR, Šaletić je skoro 10 meseci ranije postao jedan od direktora Akcionarskog društva za inženjering, građevinarstvo i promet, Spektar Invest. Nakon pisanja našeg portala, Šaletić je podneo zahtev da se obriše iz APR, tačnije 17.04.2018, međutim, taj zahtev je odbijen i on se i dalje nalazi na funkciji direktora te privatne firme.

Foto: Srbija Danas

Slučaj ove paraćinske afere došao je i u Skupštinu Srbije kada je poslanik SNS Aleksandar Marković zatražio da se ispita afera, ali i da se raspišu novi izbori u toj opštini zbog skandala koji je nastao zbog zamenika prvog čoveka Paraćina.

Nakon svega, povelo se i pitanje zbog čeka Šaletić nije u penziji kada je napunio 65 godina što je zakonski uslov za penziju i tako radno mesto u Paraćinu zauzima mladim generacijama. Ipak, Šaletić smatra da on treba da radi, a na pitanje zbog čega nije u penziji on se uporedio sa najmoćnijim čovekom sveta Donaldom Trampom.

Foto: Tanjug

- Pa kad može predsednik Amerike da bude predsednik sa 74 godine, mogu i ja zamenik predsednika opštine – rekao je Šaletić i dodao:

- Šta to znači?! Da ako imaš više od 65 godina ispada da ne možeš više ništa da radiš. Ne planiram uopšte da idem u penziju. Zašto bih išao u penziju kada ja igram fudbal aktivno, bavim se sportom.

Podsetimo, Šaletić je za naš portal ispričao kako je uopšte došlo do toga da u isto vreme bude zamenik predsednika opštine Paraćin i jedan od direktora privatne firme Spektar invest. On je svoju duplu funkciju opravdao time da je “smetuo sa uma“ da je direktor jedne privatne firme.

#Donald Tramp

#Paraćin

'