AKTUELNO

Prvi radni dan donosi velike gužve na ulasku u grad.

Ponedeljak po pravilu donosi pojačan intezitet saobraćaja, naročito u prepodnevnim satima, kada se na prilaznim putevima većih gradova, kao i na gradskim saobraćajnicama, očekuje veći broj vozila.

Kiša koju prognoziraju meteorolozi uslovljavaće mokre kolovoze koji u velikoj meri utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, a niske temperature doprinose pojavi poledice, zbog čega se apeluje na vozače da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu, jer vlažni kolovozi produžavaju zaustavni put vozila, a ukoliko brzina nije prilagođena može doći do izletanja sa kolovoza ili gubljenja kontrole nad vozilom.

Na putevima u planinskim predelima upotreba zimske opreme je obavezna, jer se u toku dana očekuju snežne padavine.

AMSS navodi da na državnom putu II A reda broj 259, deonica Niš-GP Gradina, između Bele Palanke i Pirota, usled radova na mostu kod mesta Čiflik, na snazi je izmena režima saobraćaja.

Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će trajati naredna tri dana i obezbeđeni su adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

N. Petričević

#AMSS

#Put pod snegom

#Vozač

#Zima | Magla | Putevi

'