AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirao je da to Ministarstvo prikriva bilo šta u vezi rušenja u Hercegovačkoj ulici.

On je, na konferenciji za štampu, upitan da li se podnošenjem krivične prijave protiv policajca Gorana Stamenkovića prikrivaju još neki, kazao da nikakvog prikrivanja nema.

- Lično mislim da nema bilo kakvog prikrivanja - kazao je Stefanović dodajući da, ako neko ima dokaze treba da podnese adekvatnu prijavu.

- Tužilaštvo ima pravo bez policije da samostalno vodi istragu. Ako imate dokaze podnesite adekvatnu krivicnu prijavu, a ako ne podnesete smatraću da nema nikakvog prikrivanja - dodao je Stefanović.

Naglasio je da u Srbiji tužilaštvo može samostalno da postupa, i da mu ne treba policija.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo je 19. aprila Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije Gorana Stamenkovića zbog nesavesnog rada u službi a u vezi sa rušenjem objekata u Savamali, u aprilu 2016.

Prvo osnovno Tužilaštvo ju je 23. aprila dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operazivnog centra.

Pročitajte još: Vesić: Pomoć Grada Beograda za očuvanje starih zanata

#Konferencija

#Ministarstvo

#Ministarstvo unutrašnjih poslova

#Nebojša Stefanović

'