AKTUELNO

Prikupivši novac i čak tonu pomoći za decu sa Kosova i Metohije pripadnici kraljevačkog Odreda Žandarmerije danas su pokazali pravu humanost na delu i istinsku plemenitost.

-Uz odobrenje i podršku ministra Nebojše Stefanovića, svi pripadnici našeg Odreda prikupili su novac i oko tonu igračaka, obuće i odeće za mališane sa Kosmeta – rekao je Dejan Luković, komandant kraljevačke Žandarmerije.

Luković je istakao da je ova humanitarna akcija izvedena u saradnji sa Unijom studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu i da predstavlja sjajan primer kako na pravi način treba podizati svest mladih ljudi da pružaju pomoć i čine dobra dela.

Foto: MUP Srbije

Prikupljena pomoć biće namenjena mališanima sa Kosova i Metohije kojima je ovakva pomoć od izuzetnog značaja, a od posebne važnosti je i to što će deo novčanih sredstava biti dodeljen za izgradnju vrtića na tim prostorima.

- Pripadnici Žandarmerije su momci lavljeg srca i plemenite duše što su nebrojeno puta pokazali. Ova donacija će najpre biti upućena deci u Prilužju i Prizrenu, a zatim i ostalim mališanima iz naše južne pokrajine – rekao je Miroslav Milić iz Unije studenata.

#Kraljevo

#Žandarmerija

'