AKTUELNO

Cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno.

Prva studentska humanitarna fondacija "Osmeh na dar" pozvala je danas sve zainteresovane da svojim doprinosom pomognu 11. novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije, saopšteno je iz te organizacije.

Cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu, brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu).

Početak ovogodišnje akcije obeležio je "Festival Lampiona", koji se održao u juče u Novom Sadu, na Keju žrtava racije.

Naime, u organizaciji naše Fondacije održan je prvi Festival, na kome su se prodavali i puštali lampioni, a kojom prilikom je prodato preko 2000 lampiona. Sav prihod biće upotrebljen za kupovinu materijala za novogodišnje paketiće.

U sklopu akcije koja će trajati do 23. decembra, aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova na svojim fakultetima prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće, kao što su igračke, knjige za decu, nastavni materijal, školski pribor i slatkiši.

Pored fakulteta, ove godine, akciji su se pridružile i mnoge osnovne škole, sportska društva, plesne škole i škole stranih jezika.

U okviru akcije, Fondacija će održati veliku humanitarnu žurku sa poznatima 21. decembra u klubu "The Bank" u Beton Hali.

Ulaz će se naplaćivati 250 dinara ili darivanjem novogodissnjeg paketića. Muzičku podršku pružiće di-džejevi "DJ Iron", "Bege fank", "Jung B", "Paja kobaž", "Papa Zho" i "Me-high-low".

Č.N.

#Nova godina

#deca

#paketići

'