AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u mestu Skela, opština Obrenovac, za čiju su izgradnju Grad Beograd i opština Obrenovac izdvojili 70 miliona evra.

Vesić je u izjavi novinarima kazao da je uvek zadovoljstvo kada se uradi nešto za decu i dodao da ta škola postoji od 1904. godine, odnosno da ima tradiciju dužu od jednog veka.

Podsetio je da je 13. novembra prošle godine bio u Skeli i razgovarao sa meštanima šta može da se uradi za to mesto kako bi njihov život bio još bolji.

Kazao je da su meštani imali nekoliko zahteva, te da su tražili da se uradi fiskulturna sala u školi, putevi prema Ušću i prema Grabovcu, da se sredi divlja deponija koja je postojala na ulasku u Sklelu, da se pomogne oko izgradnje Crkve, te da se uredi autobusko stajalište koje je bilo problematično.

- Danas, nakon šest meseci mogu da kažem da smo većinu od tih stvari uradili, a najvažnija je fiskulturna sala. Ovu fiskulturnu salu, na kojoj su radovi počeli ovih dana, završićemo u avgustu i prvog septembra će đaci moći da je koriste - kazao je Vesić.

Istakao je da kada se završi sa izgradnjom te sale, s obzirom da je u Grabovcu već završena, postojaće još samo jedna škola na teritoriji opštine Obrenovac, a to je Zvečka, koja neće imati fiskulturnu salu.

Upitan zašto u Zvečkoj još nije izgrađena sala, s obzirom da je ugovor potpisan pre skoro godinu dana, Vesić je kazao da je problem u administraciji, odnosno da "Ministarstvo prosvete devet meseci nije bilo u stanju da formira komisiju koja bi to radila".

Foto: Grad Beograd

- Razgovarao sam pre neki dan sa Ministarstvom prosvete, formirana je komisija i za mesec dana se očekuje tender. To znači da ćemo imati izvođača do septembra, što znači da će deca sledeće školske godine u Zvečkoj moći da koriste fiskuklturnu salu - kazao je Vesić.

Podsetio je da je u Zvečkoj urađen put, produžena autobuska linija, te urađen vodovod.

- Što se tiče puteva u Skeli, te puteve je finansirala Republika i oba su završena, a u toku je izrada projekta za postavljanje autobuskog stajališta i na taj način pokazujemo da svoja obećanja ispunjavamo - naveo je Vesić.

Dodao je da se ova vlast trudi da razgovara sa građanima, da ono što građani imaju kao problem pokušaju da reše i istakao da se ne mogu rešiti svi problemi, jer ih ima više nego što ima novca.

- Mi želimo da nastavimo da sa građanima Skele rešavamo probleme i da svako ovo mesto bude bolje mesto za život, da tu ljudi posle nekoliko godina mogu da kažu da im je bolje nego što im je bilo ranije - kazao je gradski menadžer.

Navodeći da su razne stvari koje su se uradile u Skeli uradili različiti nivoi vlasti, Vesić je kazao da to pokazuje koliko je važno da postoji ista vlast i u opštini i u Gradu i u Republici.

- Građane ne interesuje ko šta plaća, njih interesuje da se problemi reše, ali je nemoguće rešiti probleme bez zajedničkog rada Republike, Grada i opštine - zaključio je Vesić.

Direktorka osnovne škole "Nikola Tesla" Gordana Petrović kazala je da ta škola ima 215 učenika, te da u nju idu đaci iz tri sela: Skela, Ušće i Ratari.

Foto: Grad Beograd

- Do sada nastava fizičkog vaspitanja odvijala se u učionici u vreme zimskog perioda, a nadamo se da ćemo od prvog septembra koristiti novu fiskulturnu salu i zahvalni smo svima na naporima da se ona izgradi - kazala je Petrović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je politika te opštine da stvori uslove da na njenoj teritoriji svi imaju jednake šanse za sve.

Dodao je da će sala biti multifunkcionalna, da će imati tribine, 800 kvadrata, igralište za košarku, rukomet, fudbal, odbojku, atletske aktivnosti, što je, kaže, važno za zdrav razvoj dece.

- Opština Obrenovac vodi sve mališane od prvog do četvrtog razreda na besplatno zimovanje i letovanje i mališani iz Skele koriste taj program i ono što je najvažnije za nas je da smo se danas na veliki praznik svetog Vasilija Ostroškog sabrali svi na ovom gradilištu, a i na završetku izgradnje hrama koja traje već 10 godina - kazao je Čučković.

Dodao je da je 200 miliona evra Grad uložio u prigradska beogradska naselja i dodao da to konkretno poboljšava kvalitet života svih stanovnika.

Foto: Grad Beograd

Član Saveta Mesne zajednice Milan Stojić zahvalio je menadžeru grada Beograda, opštini Obrenovac, direktorima javnih preduzeća na svemu što su učinili da se u Skeli radi kao što se poslednjih 30 godina nije radilo.

On je kazao da će na Crkvi, na kojoj se radovi privode kraju, danas biti osveštani krstovi.

Nakon postavljanja i osveštavanja krstova nastaviće se sa uređenjem fasade na crkvi svetog Vasilija Ostroškog.

#Goran Vesić

#Obrenovac

#škola

'