AKTUELNO

Opšta bolnica u Ćupriji, najstarija i najveća zdravstvena ustanova u ovom delu Srbije, dobila je medicinsku opremu velike vrednosti, koja će znatno unaprediti kvalitet medicinskog rada.

Ovo su danas, na konferenciji za medije u bolnici, ocenili direktor bolnice dr Slobodan Gajić i pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Ivan Nandić.

- Radi se o veoma vrednoj donacija koju je dobila Bolnica zahvaljujći našem kolegi Nebojši Kočanoviću, koji radi u Danskoj i njegovoj porodici, koji su poslednjih mešci nesebično radili na prikupljanu opreme, ali i našoj ambasadorki u Kraljevini Danskoj Jasmini Mitrović - Marić, koja je prisustovla i primopredaji opreme - objasnio je Gajić.

Iako oprema nije potpuno nova, vrednost joj je veoma velika i čekamo dozvolu Agencije za lekove da bi opremu uveli u rad, istakao je Gajić.

Nandić je naveo da Opšta bolnica u Ćupriji ima 569 postelja, oko 900 zaposlenih i da je u ovoj ustanovi prošle godine ambulantno lečeno 200.000 ljudu, hospitalizovano 17.000 i da je dijagnostičku procediru prošlo 1,3 miliona ljudi.

Nandić je istakao da će dobijena oprema "zameniti tehnološki zastarelu i nedovoljno softificiranu, i unaprediti kvalitet medicinskog rada".

#Bolnica

#Ćuprija

'