AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom direktorima 21 zdravstvene ustanove iz AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara.

Predsednik Mirović izjavio je da je većina sanitetskih vozila namenjena manje razvijenim opštinama u cilju pristupačne, kvalitetne i ujednačene zdravstvene zaštite svih građana AP Vojvodine, te dodao da je danas jasno vidljivo da Pokrajinska vlada preduzima značajne mere koje treba da dovedu do potpune reorganizacije i unapređenja zdravstvenog sistema u Vojvodini.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Do kraja godine biće otvoren rekonstuisan deo bolnice u Pančevu, radi se i na rekonstrukciji nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, a u pripremi je i uređenje bolnica u Subotici, Senti i Somboru - rekao je predsednik Mirović.

Podsetivši da je Pokrajinska vlada obezbedila magnetnu rezonancu za Dečju bolnicu u Novom Sadu, koja će biti stavljena u funkciju tokom leta, predsednik Mirović je istakao i da je spreman projekat za Kamenicu 3, te najavio da će nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu biti otvorena tokom juna.

- Kruna našeg rada treba da bude raspisivanje javne nabavke za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine i mi činimo sve da ti radovi počnu sledeće godine, jer ćemo time pojačati kapacitete naše najuglednije zdravstvene ustanove u pokrajini - dodao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković ovom prilikom izjavio je da je ova donacija realizovana u okviru projekta „Obezbeđenje prioritetnih potreba zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima“, imajući u vidu, kako je rekao, da sanitetska vozila u AP Vojvodini, na godišnjem nivou, pređu preko pet miliona kilometara i zbrinu 300 hiljada pacijenata.

Sanitetska vozila donirana su Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama iz Kikinde i Sente, te domovima zdravlja u 17 opština AP Vojvodine.

#Igor Mirović

#Sanitet

#Vojvodina

#vozilo

'