AKTUELNO

Za pomoć su se najčešće javljali astmatičari, hipertenzičari, kao i osobe sa malignitetom.

Hitna pomoć je tokom noći intervenisala 115 puta, od čega je 13 intervencija bilo na javnim mestima, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne Pomoći, Nada Macura.

Nakon 20 časova u udesu u Bulevaru despota Stefana, jedna žena (35) je zadobila lake telesne povrede. Na uglu ulica Meše Selimovića i Teodora Mirijevskog oko 20.40 časova dogodio se udes u kojem je povređen dečak (1), koji je zbrinut u Institutu za majku i dete.

Još jedna saobraćajna nezgoda dogodila se oko 21.40 na uglu ulica Višnjičke i Mije Kovačevića, kada je lakše povređen muškarac (40), dok je u saobraćajnoj nezgodi u 21.00 na uglu Takovske i ulice 27. marta povređen mladić (24).

U ulici Mije Kovačevića dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su povređene dve muške osobe, a jedna je u teškom stanju prevezena na reanimaciju u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara".

Saobraćajna nezgoda se dogodila i oko 22.45 u Ulici Ivana Sarića i tu je lakše povređen muškarac, zbog čega je prevezen u Urgentni centar.

Pomoć lekara najviše su tražili astmatičari, osobe koje su se žalile na bolove u grudima, kao i osobe sa malignitetom.

Tokom jučerašnjeg dana dogodila se 161 intervencija, od čega 45 na javnom mestu i šest saobraćajnih nesreća.

Macura je savetovala sve građane da pobede apatiju dešavanjima koja podižu raspoloženje. Ona je apelovala na sve da ne preskaču doručak, jer je on veoma važan, da redovno provetravaju prostorije, a i da se čuvaju u saobraćaju.

Č.N.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Nesreća

'