AKTUELNO

Povodom Svetskog dana izbeglica, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih i prognanih porodica , vredne 20 miliona dinara, te najavio da će pokrajina nastaviti sa programima podrške kako bi se trajno rešio status raseljenih lica.

- Pokrajinska vlada će nastaviti da povećava finansijski iznos sredstava neohodan za sve aktivnosti Fonda za pružanje pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima. Ovaj posao neće se završiti sve dok ijedna porodica, iz ove kategorije, bude imala potrebu za ovom vrstom pomoći - rekao je Mirović.

On je dodao da su u programe ekonomskog osnaživanja izbeglih i raseljenih porodica uključene institucije na svim nivoima vlasti.

Foto: Pokrajinska Vlada

- Moramo svi zajedno da radimo kako bi se otklonile posledice koje su devedesetih godina pogodile mnogobrojne porodice - izjavio je Mirović.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je da Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srbije na konkretan način pokazuju kako se treba nositi sa rešavanjem problema izbeglih i prognanih porodica.

Foto: Pokrajinska Vlada

Preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima pomoć u vidu građevinskog materijala za adaptaciju i završetak objekata dobilo je 32 porodice u vrednosti od 12 miliona dinara, dok je za ekonomsko osnaživanje porodica, za realizaciju 39 ugovora, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno osam miliona dinara.

#Igor Mirović

#Vojvodina

'