AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al Daheri obišli su danas Ergelu ‘Karađorđevo’ Vojne ustanove Morović i radove na adaptaciji objekata koji su u toku.

Vulin je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer su donacijom pomogli u obnovi vojnog konjarstva.

- Vojska Srbije neće napustiti nijedan svoj objekat koji zaslužuje da se obnovi. Vojska Srbije će nastaviti da ulaže i da obnavlja sve ono što je, mogu da kažem, namernom nebrigom i namernom željom da se vojska umanji i unizi, bilo ostavljeno sa strane. Ergela "Karađorđevo" zaslužuje da se obnovi i da bude u upotrebi svim građanima Srbije - rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, ulaganje u Vojsku je ulaganje u kvalitet i bolji standard svakog građanina Srbije.

- Naša pamet, stručnjaci i ustanove rade sve ono što se obnavlja u Vojsci Srbije. Vojska Srbije pokazuje da je u stanju ne samo da brine o sebi, već da brine i o kvalitetu života svih građana u našoj zemlji i tako će nastaviti da se ponaša - poručio je Vulin.

Upravnik Ergele „Karađorđevo“ Nebojša Zlatanović rekao je da su posle više od 50 godina započeli radovi na adaptaciji objekata u ergeli kako bi se poboljšali uslovi života i rada, i grla i ljudi smeštenih na ovom prostoru.

Foto: Tanjug

- U planu je uređenje i hipodroma, s ciljem održavanja manifestacije koja je ponovo od ove godine uvedena da bude tradicionalna, a to su galopske trke u septembru. Sve je to prvenstveno zahvaljujući angažovanju ministra odbrane, ali i Uprave za infrastrukturu, Vojnograđevinskog centra i Vojnograđevinske ustanove koji izvodi ove radove. Ministar je uvideo da je ovo zaista jedan potencijal kojeg treba sačuvati, obnoviti, odnosno da je ovo jedan biser kome treba vratiti stari sjaj - istakao je Zlatanović.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'