AKTUELNO

Napad se dogodio juče.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da najoštrije osuđuje umalo fatalni napad na dvojicu srpskih mladića u opštini Klokot, za koji je, prema svedočenju jednog od ranjenih, odgovorna grupa Albanaca.

Budući da se napad dogodio na javnom mestu i da postoji više svedoka, očekujemo da odgovorni budu odmah privedeni. Ovoga puta ne može biti nikakvih izgovora za neefikasnost policije, koja mora na delu da dokaže da su Srbi na Kosovu i Metohiji jednaki pred zakonom.

"Upozoravamo da učestalost i brutalnost napada na Srbe na KiM uvek rastu sa političkom nestabilnošću, te da su, kako je navedeno, politički napadi na srpski narod po pravilu propraćeni i ovakvim incidentima."

-Iskustvo je pokazalo da međunacionalne tenzije na Kosovu i Metohiji eskaliraju uporedo sa jačanjem antisrpske političke retorike u privremenim institucijama samouprave u Prištini, gde očito ne postoji iskreno većinsko opredeljenje za stvaranje multietničkog društva - navedi Kancelarija za KiM.

Dvojicu mladića iz Parteša, Slobodana Savića (26) i Marka Mirkovića (18), izboli su u subotu nepoznati napadači u selu Grnčar, u opštini Klokot, prenosi RTV KiM.

Savić se nalazi na lečenju u bolnici u Gračanici i, prema rečima njegove majke Slobodanke, zadobio je povrede u donjem delu leđa i u preponi i hitno je prebačen u bolnicu u Gračanici, dok je Mirković dobio ubod u grudi i levi kuk i njega su nakon ukazane pomoći u gnjilanskoj bolnici pustili kući.

Č.N.

#Kancelarija

#Kosovo

#Napad

#mladić

'