AKTUELNO

Vremenske prilike danas biće potencijalno opasne.

Obilne padavine juče su ponovo pogodile veći deo zemlje, a iako je vremenska situacija danas vidno stabilnija, i dalje je daleko od one na koju smo navikli tokom letnjih dana.

Prema izveštajima RHMZ-a, danas je cela teritorija Srbije pod žutim meteo alarmom, što znači da vreme potencijalno može biti opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, dramatične vremenske prilike koje su tokom jučerašnjeg dana ponajviše pogodile prestonicu i vojvođanska sela i gradove, već tokom noći počele su da jenjavaju.

Foto: Pixabay.com

- Vreme se sinoć stabilizovalo, tako da nas danas očekuje dan bez tako velikih nepogoda. Pre podne će postojati uslovi za kišu i pljuskove na celoj teritoriji zemlje, dok će jedino na severu Vojvodine ostati suvo. Ipak, treba naglasiti da padavine neće biti jakog intenziteta kao što je juče bio slučaj. Tokom dana će biti promenljivo oblačno sa suvim periodima - kaže Đurić.

Foto: Pixabay.com

Ipak, kada Srbije može da očekuje povratak leta?

- Poslednji dan nedelje proći će bez padavina, a kada su temperature vazduha u pitanju, i sutra i u ponedeljak očekuju nas vrednosti ispod proseka za ovo doba godine, dakle, između 20 i 24 stepena - objašnjava Đurić.

Kako dodaje, tek od utorka nas očekuje porast temperature.

- Ono tipično letnje vreme na koje smo navikli počeće da se vraća od utorka, kada će biti oko 25 stepeni i u narednim danima jula kada će temperatura dostizati i 30. stepen - navodi on.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'