AKTUELNO

U Rakovici je danas sa radom počela linija 507 gradskog prevoza, koja povezuje Resnik i Kneževac.

Promotivnom vožnjom liniju su pustili u rad državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, član Gradskog veća Filip Marjanović i narodna poslanica iz Rakovice Dušica Stojković. Nova linija gradskog prevoza, kojom će se saobraćati mini-bus, u rad je puštena na inicijativu Gradske opštine Rakovica koja je primila veliki broj zahteva građana ovog dela opštine.

Zahvaljujući liniji 507, veliki broj građana Resnika dobiće vezu sa drugim linijama gradskog prevoza.

Linija 507 saobraća od okretnice autobusa 47 u ul. Aleksandra Vojinovića u Resniku, do okretnice (tramvaja 3 i drugih linija) u Kneževcu.

U smeru prema terminusu „Kneževac“ linija 507 će se kretati sledećom trasom: Resnik (Železnička stanica) - Aleksandra Vojinovića - Milorada Jankovića Doce - 13. oktobra - Josipa Telarevića - Patrijarha Dimitrija - Oslobodilaca Rakovice - Kneževac. U smeru prema Resniku nova linija ima 13 stanica, dok u smeru prema Kneževcu ima 14.

Za potrebe linije 507 uspostavljeno je devet novih stajališta (četiri u smeru prema Resniku, pet u smeru prema Kneževcu).

Nakon uređenja pružnog prelaza na deonici od Resnika ka Rušnju, linija 507 će produžiti trasu ka naselju Rušanj.

Nakon puštanja u rad linije 507, predstavnici lokalne samouprave, Grada Beograda i države održali su zbor građana na uglu ulica Zelenjak, Josipa Telarevića, Ličkih brigada, navodi se u saopštenju Opštine Rakovica. Bilo je reči o tome šta je urađeno u Resniku, kao i o planovima za naredni period.

Građani su iskoristili priliku da u direktnom razgovoru sa opštinskim, gradskim i republičkim funkcionerima iznesu probleme i razgovaraju o njihovom rešavanju.

#GSP

#Rakovica

'