AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 20. decembar.

Vremenska prognoza

LEDENI DANI PRED NAMA! Do kraja nedelje zima sprema IZNENAĐENJE

U Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz uz mestimičnu maglu i nisku oblačnost, a temperatura će se kretati od minus 10 do minus dva stepena Celzijusa, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.  U toku dana u Vojvodini, većem delu zapadne Srbije i u Pomoravlju biće tmurno i hladno vreme, sa maksimalnom temperaturom oko minus dva stepena Celzijusa. U ostalim predelima biće sunčano, a maksimalna temperatura će biti od nula do pet stepeni Celzijusa. Duvaće slab vetar, promenljivog pravca, krajem dana istočni i jugoistočni.

Foto: Pixabay.com

Kurs Narodne banke Srbije

NBS: Kurs dinara 123,56

Foto: Pixabay.com

Dinar će mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,5640 dinara za evro. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,2 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,3 odsto na 118,4698 dinara za jedan dolar. Prema američkoj valuti, dinar je slabiji za 1,9 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 5,0 procenata.

Stanje na putevima

BUDITE OPREZNI U VOŽNJI! Magla i poledica na putevima!

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, saobraćaj je od jutros umerenog intenziteta, a vozačima se savetuje oprez zbog jutarnje magle i moguće poledice.  Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Foto: Wonderlane via Foter.com CC BY

Savet lekara

NAPAD NOŽEM NA PETLOVOM BRDU! Mladić prevezen na reanimaciju!

Foto: Pixabay.com

S obzirom na to da je drugi dan velike slave, doktorka Nada Macura savetuje oprez u vožnji i nikako ne upravljati vozilom pod dejstvom alkohola. Jako je važno adekvatno se obući, jer su temperature ispod nule. Dobar doručak i topli napici su obavezni. Zadržati dobro i pozitivno raspoloženje je isto tako važno u hladnim danima.

I. P.

#AMSS

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Prognoza

'