AKTUELNO

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetili su danas sedište Islamske zajednice Srbije u Beogradu na poziv muftije beogradskog Mustafe Jusufspahića.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da Grad današnjom posetom želi da pokaže da se ponosimo Islamskom zajednicom Srbije, koja je deo našeg grada, naše istorije i kulture.

– Beograd je otvoren za rešavanje svih pitanja sa Islamskom zajednicom, u duhu tolerancije i uz poštovanje obostranog interesa – istakao je Nikodijević.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio je muftiji Mustafi Jusufspahiću na predlogu da se obeleži mesto gde su u odbrani Beograda 1915. godine stradali vojnici muhamedanskog bataljona Srpske vojske.

– Ovi heroji, koji su svoje živote dali da Beograd bude slobodan, zaslužuju da budu upamćeni doveka – rekao je Vesić i dodao da su srpski muslimani vekovima delili istu sudbinu sa ostalim građanima Srbije i da će tako biti i ubuduće.

– Zato je važno da ovaj događaj bude deo zvanične proslave sto godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu – naglasio je Goran Vesić.

Dogovoreno je da Grad Beograd podrži proslavu 150 godina Islamske zajednice u Srbiji, koja se održava ove godine.

#Beograd

#Goran Vesić

#Nikola Nikodijević

'