AKTUELNO

Profesorka istorije Devete beogradske gimnazije Snežana Martić tvrdi da nisu tačne informacije da je na bilo koji način ostetila ili prevarila decu koja su sa njom putovala u Španiju. "Naprotiv, i ja sam jedna od prevarenih", kaže profesorka za "Večernje novosti".

Ona je vodila 103 đaka na letovanje u Ljoret del Mar, a pomagalo joj je još četvoro profesora.

Kaže i da je peporuku za agenciju dobila od jedne koleginice i da joj se u čitavom ugovaranju putovanja ništa nije učinilo sumnjivo. Prema njenim rečima, sav novac koji je dobila od roditelja predala je agenciji uz priznanice i ugovor koje ima kao dokaz.

Ona kaže da je plan puta dobila od agencije "Planeta" ali da je predstacvnik agencije Dejan Vojinović rekao da treba da otvori novu agenciju pod nazivom "B2R".

Profesorka kaže i da je on garantovao da je celokupan aranžman plaćen.

Prve destinacije bile su Nica i Monako i sve je teklo po planu, a kako navodi profesorka, problem je nastao u hotelu "Samba" u Ljoret del Maru kada su trebalo da uđu u sobe, a dobili su informaciju da nije sve uplaćeno.

Kako navodi, predstavnik agencije tražio je depozit od 120 evra po učeniku što oni nisu želeli da daju.

Navodi da im je španski operater izašao u susret i pronašao noćenje sa doručkom u hotelui u mestu Blansea pored Ljoret del Mara, koje je koštalo 130 evra, a dobili su ga za 21 evro.

Kaže i da deca nijednog trenutka nisu trpela, a da je ona sve vreme bila u kontaktu sa direktorm hotela, španskom policijom i predstanvikom agencije kako bi obezbedila smeštaj za decu za naredne dane. Kada je novac uplaćen deca su ušla u hotel "Samba" i svih sedam dana imala pun pansion i sve ono što je bilo planirano osim izleta za koje je novac uzet od dece, ali nisu realizovani.

Naime, prema njenim rečima, otišli su na jedan dan u Barselonu ali ne i na izlet Barselona 2 i u Veneciju.

#Gimnazija

#Profesor

#Španija

'