AKTUELNO

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su 131 put, od čega 16 puta na javnom mestu.

U dve saobraćajne nezgode koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, povređene su dve osobe, rekla je za portal Pink.rs, portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac od oko 33 godine zasdobio je lakše povrede u udesu koji se dogodio oko dva časa posle ponoći u Kirovljevoj ulici i on je prevezen u Urgentni centar.

Oko 19 časova na auto-putu u smeru ka Nišu u saobraćajnoj nezgodi lakše je povređen mladić od 25 godina i njega je ekipa Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar.Macura kaže da su pomoć lekara tokom noći najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, srčani bolesnici, astmatičari.

Prethodnog dana dogodile su se četiri saobraćajne nesreće sa lakšim povredama.

Vremenske prilike danas će posebno smetati hroničnim bolesnicima, rekla je Nada Macura preporučujući im da se čuvaju i da izlaze od 11 do 15 časova. Oni bi trebalo da šetaju, kao i da rade lake fizičke vežbe. -Ne treba sedeti, već se pokrenuti - rekla je ona. Pažanja u saobraćaju je neophodna, naročito u vreme praznika, jer je više ljudi na ulicama. Treba boraviti u svetlim i ne preterano toplim prostorima, od 20 do 22 stepeni. Macura savetuje malo jači doručak.

A.V.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

'