AKTUELNO

U želji da se poveća broj investitora grad će formirati stručne timove koji će pomagati da se ubrzaju procedure i skrati vreme potrebno za realizaciju investicija, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Od projekta do projekta ćemo odrediti ljude koji će investitorima pomagati u pripremi, dobijanju dozvola i celokupnoj regulativi, a kasnije eventualno i u realizaciji projekta, rekao je Radojičić za Javni servis, prenosi Beoinfo.

U ovom trenutku imamo mnogo zainteresovanih, a kada projekti budu i odobreni tada ćemo odrediti ljude koji će im pomagati, dodao je on.

Prema rečima gradonačelnika, ti projekti moraju imati vrednost veću od 50 miliona evra.

On je naveo i da je, pored „Beograda na vodi” koji je najveća investicija u glavnom gradu, u proteklih nekoliko godina realizovano još nekoliko velikih projekata poput hotela „Hilton”, tržnog centra „Rajićeva”, „Voždove kapije”, „Ikea”, „Vest 65”.

Osim arapskih firmi, kako je istakao, imamo i izraelske kompanije koje su prethodnom periodu investirale i rade čitav niz projekata, poput „Skajlajna” u Kneza Miloša koji će se sastojati iz tri kule i obeležiti ceo taj deo grada.

Tu su i firme sa zapada, poput „Pinakl” kompanije iz Holandije koja radi na delu Dorćola gde je ranije bio „Beko” i gde će se izgraditi 500 stanova i 40.000 kvadrata poslovnog prostora, tako da imamo puno investitora i onih koji se interesuju za ulaganje, istakao je Radojičić.

#Beograd

#Grad

#Investitori

#Zoran Radojičić

'