AKTUELNO

Pitanje koliko košta Deda Mraz ima jednostavan odgovor – onoliko koliko imate mašte i para.

Roditelji zainteresovani da svojim mališanima upriliče pravi ugođaj u novogodišnjoj noći i dolazak Deda Mraza sa poklonima na kućni prag za to će morati da izdvoje i do 180 evra.

Cena dolaska Deda Mraza u vaš stan je od 3.500 koliko košta samo poseta Deda Mraza, pa do 22.000 dinara ukoliko želite da on sa sobom povede i klovna i Baba Mrazicu, a da deca uz to dobiju i slikanje na licu kao i kompletnu animaciju koja je u svakom slučaju obavezna.

Kako kažu iz beogradskih agencija, koje se bave rentiranjem Deda Mrazova, praznično raspoloženje već drma Beograđane. Mame, tate, bake i deke žure da zakažu što jeftiniji termin koji će im omogućiti da oraspolože svoje mališane. Što je datum bliži novogodišnjoj noći, cena iznajmljivanja je viša.

- Za nas “nema zime”, koliko je novogodišnja noć bliža, toliko je potražnja veća – kažu iz agencije Dedamrazovi.com za portal Pink.rs i istuču da je veće interesovanje porodice, dok se interesovanje firmi znatno smanjilo.

Foto: Pixabay.com

- Ranijih godina veliki broj firmi dodeljivao je paketiće i dosta su angažovali naše radnike za proslave, a ove godine je mnogo manje poziva - objašnjavaju oni.

Kako kažu, njhovi Deda Mrazovi će ove godine više posećivati porodice.

- Procedura je vrlo jednostavna. Deda Mraz ispred ulaznih vrata dobija paketić od roditelja, ili onog ko nas je pozvao, ulazi kod dece i animacija je obavezna uz darivanje. Svaki deka ima spisak dobre dece, ali i neke detalje o mališanu u čiju kuću ulazi, jer tako deluje uverljivije – kažu iz agencije i dodaju da onda sledi i obavezna priča o irvasima i Severnom polu.

Ukoliko roditelji ipak žele sami da odigraju ulogu Deda Mraza oni u kineskim radnjama mogu da pronađu kostime koji su manje autentični i koštaju oko 2.000 dinara. Međutim, ovde je dobro da ih možete nositi i naredne godine.

J. Stanković

#Cena

#Deda mraz

#Jelka

#Kuća

#Praznik

'