AKTUELNO

Očekuje se veliki broj domaćih i stranih turista.

Danas je u gradskoj Skupštini održana konferencija za novinare povodom 16. po redu festivala piva poznatijeg kao Belgrade Beer Fest, koji će privući masu stranih i domaćih turista koje očekuje na sceni prava oaza rokenrola.

Foto: Promo

Ovo je jedna od najposećenijih manifestacija koje se održavaju u Beogradu, a trajaće od od 15. do 19 avgusta.

Na današnjoj konferenciji orgaanizatorka festivala Đurđina Radić je prvo dala reč zameniku gradonačelnika grada Beograda Goranu Vesiću koji je govorio o značaju ove manifestacije.

Foto: Pink.rs

Mi se kao grad svake godine trudimo oko Beer Festa. Ove godine smo obezbedili novčanu pomoć, a nastojaćemo da tako bude i narednih godina. Od naredne godine učestvovaće i Vlada Republike Srbije koja je prepoznala značaj Beer Festa. Ono zbog čega je Beer Fest značajan jeste turzam. Mi smo prošle godine od turizma zaradili oko 800 miliona evra, od toga direktno šest miliona od Beer Festa, što je veliki procenat. Drugo, zbog čega je važno jeste zbog imidža Beograda i zato što pokazujemo pravi rokenrol, pravu vrstu muzike. Grad koji je otvoren, koji je kosmopolitski, koji je podjednako otvoren za strane i domaće izvođače - rekao je Vesić i poželeo sreću svim kompozitorima. Vesić je uputio pozivnicu turistima, ali i najavio radove koji se tiču ovog festivala za narednu godinu.

Foto: TV Pink

Pored njega gosti su bili i jedan od osnivača festivala piva - Dejan Grastić, državni sekretar za turizam - Miroslav Knežević, direktor Turističke organizacije - Miodrag Popović, sekretar za vanredne situacije - Darko Glavaš , muzičar - Nele Karajlić.

Foto: Pink.rs

Pročitajute još: DANAS POČINJE VELIKOGOSPOJINSKI POST: Dobro pazite kako postite, a na jedno pravilo POSEBNO OBRATITE PAŽNJU!

Pored njih gošća je bila i predstavnica organizacije društveno - odgovorne kampanje „Biram da recikliram“ - Jelena Kiš koja je govorila da je Beer Fest manifestacija koja je pomogla da se podigne svest o značaju i važnosti reciklaže.

D. B.

#Belgrade Beer Fest

#Goran Vesić

'