AKTUELNO

Ekipe Hitne pomoći imale su pune ruke posla.

U saobraćajnim nesrećama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu lakše je povređeno 16 osoba, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, u nesreći na uglu Višnjičke ulice i Mije Kovačević lakše je povređen muškarac (58), koji je prevezen u Urgentni centar.

- U nesreći nekoliko minuta posle ponoći, lakše je povređen dečak, dok su zbog saobraćajne nezgode kod Pop Stojanove i Kajmakčalanske ulice na mesto izašle tri ekipe Hitne pomoći, a u nesreći su povređena četvorica muškarca starosti između 17 i 35 godina - rekla je Macura.

U  Bulevaru kralja Aleksandra povređen je mladić (20), dok je u nesreći kod Buvljaka u ulici Jurija Gagarina povređen još jedan mladić (25).

U toku noći, javljale su se osobe sa visokim temperaturama, a jutros je zbog poledice bilo i padova.

Nije bilo tuča i bilo je malo alkoholisanih, a ukupno je intervenisano 153 puta, od čega 37 na javnom mestu.

Savet lekara

- Savetujem starijim osobama i onima koje se teško kreću da budu oprezni prilikom izlaska iz kuće zbog poledice. Bez preke potrebe ne izlazite napolje dok temperature ne pređu u plus i dok se led malo ne otopi. Osobe kod kojih se javi povišena telesna temperatura trtebalo bi da piju dosta toplih napitaka i da redovno uzimaju aspirin sa vitaminom C. Savetujem ih da zbog povišene telesne temperature ne pozivaju ekipe Hitne pomoći - rekla je Macura.

N. Petričević

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'