AKTUELNO

Oni su građanima za najradosniji hrišćanski praznik uputili najlepše želje.

Zvaničnici Srbije čestitali su Božić građanima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je u čestitki poželela da "ovaj praznik donese još više razumevanja među ljudima, podstakne i osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem svetu velikih izazova, a u domove unese ljubav, zdravlje i porodičnu sreću".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je građanima koji poštuju gregorijanski kalendar "najradosniji hrišćanski praznik", uz želju da im Božić donese "zdravlje, ljubav i nadu".

Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru poželela je da Badnje veče i Božić provedu "u ljubavi i radosti sa svojim najmilijima" i da praznik "unese mir u domove i osnaži osećanja ljubavi, poštovanja i tolerancije prema bližnjima i susedima".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poželeo je svim pripadnicima MUP-a koji Božić proslavljaju sutra "da praznične dane provedu u miru, radosti, sreći i blagostanju u krugu svoje porodice i prijatelja".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

I. P.

#Božić

#Hrišćanstvo

#Političar

#Praznik

#čestitka

'