AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na asfaltiranju Ulice Matice srpske na opštini Zvezdara koja je, kako je rekao, jedna od prometnijih ulica u toj opštini i biće urađena u dužini od dva kilometra.

Vrednost radova je oko 60 miliona dinara, a investitor Vlada Srbije koja na taj način pomaže Gradu Beogradu, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

- Mi pokušavamo da novcem koji imamo uradimo što više ulica jer ulice u Beogradu nisu u najboljem stanju. Napravili smo plan da u narednih deset godina probamo da rekonstruišemo sve ulice prvog prioriteta za šta nam je potrebno oko pola milijarde evra i nadamo se da ćemo u narednih deset godina moći to da uradimo - rekao je Vesić.

Prilikom obilaska radova građani su mu se požalili na probleme koje imaju, a među kojima su i oni u vezi sa bespravnom gradnjom.

Foto: Tanjug

- Poslaćemo inspekciju da vidimo šta se dešava jer ovde ima nekoliko bahatih investitora koji očigledno misle da mogu da rade šta hoće i zarađuju na račun države - rekao je Vesić i istakao da svi koji bespravno grade neće moći da overavaju ugovore, prodaju stanove niti da se priključe na struju.

Zamenik gradonačelnika se nada da će i tužilaštva početi da rade svoj posao i da će oni koji bespravno grade biti pozvani na krivičnu odgovornost jer, kako je dodao, ko bespravno gradi taj krade od države, vara ljude i treba da odgovara pred zakonom.

Foto: Tanjug

Vesić je sa građanima razgovarao i o problemu klizišta koja se, kako je rekao, pojavljuju često i posledica su neplanske gradnje.

- Beograd ima dosta problema sa klizištem koje pokušavamo da rešimo novcem koji imamo, uz pomoć vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja nam pomaže kada god može. Činjenica je da ne možemo da rešimo sve probleme, ali isto tako je činjenica i da, ako razgovaramo sa ljudima, možemo da rešimo deo problema - rekao je Vesić i dodao da je rekonstrukcija Ulice Matice srpske pokazatelj da Grad želi da ulaže u taj deo grada.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je rekao da je obnova te ulice dokaz dobre saradnje te opštine i Grada Beograda koja će, dodao je, biti nastavljena i ubuduće.

On je istakao da će i u narednom periodu problemi građana Zvezdare biti rešavani.

#Beograd

#Goran Vesić

'