AKTUELNO

U Beogradu je u julu 2018. godine boravilo 19 odsto više stranih turista nego u istom mesecu prošle godine, prema podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike.

Od ukupno 123.013 turista registrovanih u julu u glavnom gradu Srbije, 110.637 je stranih koji su ostvarili 216.526 noćenja, što je porast od 26 procenata u odnosu na broj noćenja zabeležen u julu prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Od početka godine, u Beogradu je registrovano ukupno 616.067 gostiju, od kojih 522.815 stranih, što je povećanje za 11 odsto.

Najbrojniji gosti u periodu januar-jul su bili iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske i BiH.

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Turske, Kine, Irana, Nemačke i Hrvatske, zatim Grčke, Izraela i Ruske Federacije.

- Posebno značajan rast ostvarili su gosti iz Kine, što je rezultat pre svega dobrih odnosa dve zemlje, a zatim i aktivnosti Turističke organizacije Beograda na tom turističkom tržištu - rekao je Miodrag Popović, direktor TOB-a.

Takođe je najavio učešće na nastupajućem godišnjem zasedanju Svetske federacije gradova u turizmu, WTCF, od 6. do 10. septembra u kineskom gradu Cingdau, posvećenom kineskim emitivnim tržištima među kojima je i naša zemlja.

#Beograd

#Turisti

#rekord

'