AKTUELNO

Besplatne škole košarke sledeće godine i u drugim opštinama.

Pokret za žensku košarku "Marina Maljković" proslavio je večeras prvi rođendan u sportskom centru "Vizura sport" u Zemunu.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio da će u januaru i februaru sledeće godine besplatne škole košarke Marine Maljković biti otvorene i u Obrenovcu i Voždovcu.

Vesić je istakao da Grad Beograd "čvrsto stoji" iza pokreta Marine Maljković.

- Besplatne škole košarke Marine Maljković trenutno imamo u pet beogradskih opština, a već u januaru i februaru 2017. godine imaćemo ih još dve, u Obrenovcu i Voždovcu - najavio je Vesić.

- Marina nam je dala ideju da pokušamo da u Srbiji uvedemo besplatne škole sporta i upravo zbog toga Grad Beograd je sa Ministarstvom prosvete pokrenuo inicijativu da se izmenama prosvetnih zakona, koje će se desiti u martu ili aprilu sledeće godine, u svim školama termini između 19 i 21h proglase zaštićenim terminima - naveo je Vesić.

U tim teriminima, pojasnio je on, biće organizovane besplatne škole sportova koji mogu da se igraju u dvoranama poput košarke, rukometa, odbojke.

-U tu svrhu biće angažovani nastavnici fizičkog koje će plaćati Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete i lokalne samouprave. Na taj način verujemo da ćemo omogućiti da se jedan veći broj dece bavi sportom i da konačno bavljene dece sportom u Srbiji ne zavisi od toga da li njihovi roditelji imaju novac za to ili ne - naglasio je Vesić.

Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije, izrazila je zadovoljstvo što je njen pokret proslavio prvi rođendan.

-Veliko mi je zadovoljstvo što na ovaj način napredujemo, što mogu da ispunim svoje obećanje deci, a to je da na svakih mesec dana budem ovde. Ovo je danas za mene veliki praznik, prvi rođendan pokreta koji je okupio 400 devojčica - rekla je Maljković.

Ona je zahvalila Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru na podršci.

Najboljim polaznicama Pokreta za žensku košarku "Marina Maljković" dodeljene su zlatne medalje i pokloni, a besplatnoj školi košarke u Odžacima uručene su lopte i rekviziti.

S. M.

#Beograd

#Goran Vesić

#Košarka

'