AKTUELNO

Pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije”, 4. i 5. oktobra, od 10 do 20 sati, u Domu Vojske Srbije u Beogradu biće održan 18. Jesenji Rosa festival zdravlja.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. Festival će biti u najvećoj merii posvećen važnosti hidracije, prevenciji, zdravoj i pravilnoj ishrani.

Zainteresovani građani moći će na festivalu da se posavetuju sa najeminentnijim stručnjacima, da provere zdravstveni status, izmere pritisak, šećer u krvi, vid, visinu i težinu, stanje minerala i vitamina u organizmu, urade testiranja koja ukazuju na to da li imaju rizik da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti… Lekari, medicinske sestre, tehničari i farmaceuti moći će besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence. Tradicionalno će biti održane i degustacije zdravih proizvoda i napitaka i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.

Foto: Tanjug

– Planirano je održavanje nekoliko važnih tribina za školarce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. Poseban akcenat stavićemo na tribine o gojaznosti kod dece kao i o borbi protiv droga, a i predstavnici medija će imati interesantne goste na svojim panelima. Na bini će se predstavljati različiti vidovi vežbanja, plesova, promocija knjiga, radionica za mlade… Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući „Rosi”, „Sanofiju” i „Maxiju” – istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Ovom prilikom biće predstavljena humanitarna akcija „Napravi razliku, pruži priliku” koja se realizuje u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti „Rak je izlečiv”, koju sprovodi Javni servis uz podršku Ministarstva zdravlja, a gde je cilj prikupljanje donacija za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Za mališane će biti organizovan „Dečji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”. Tu će se nalaziti i „Apoteka za medvediće”, gde će biti prisutni studenti farmacije. Glavni promoter festivala je dr Nada Macura.

Foto: Tanjug

Generalni sponzor manifestacije je voda „Rosa”, platinasti sponzor je kompanija „Sanofi”, a zlatni sponzor trgovinski lanac „Maxi”.

Više informacija o manifestaciji se može dobiti na sajtu www.festivalzdravlja.com

Dodatne informacije možete dobiti od Tine Aničić, PR festivala, 065 45 06 126,

Milice Stojadinović, marketing menadžera festivala, na broj telefona 060 0624455, Ivane Božović, promotera festivala putem telefona 064 135 10 46.

#Festival

#Zdravlje

#deca

#dom vojske srbije

'