AKTUELNO

Polumaraton će početi u 10 sati i imaće humanitarni karakter, a prikljupljeni novac biće doniran za razvoj istraživačkog centra "Petnica".

Drugi Beogradski polumaraton biće održan u nedelju, 30. septembra, pod sloganom "Trka dobrote", najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Polumaraton će početi u 10 sati i imaće humanitarni karakter, a prikljupljeni novac biće doniran za razvoj istraživačkog centra "Petnica".

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je naglasio važnost maratonskih manifestacija u Beogradu.

- Nastavljamo sa trkama koje su veoma važne za svetski pokret maratonaca, što Beograd stavlja u krug gradova i sredina, koje su veoma poznate po ovim trkama. Svi ti veliki gradovi koji imaju maraton imaju i polumaraton i zato mi je veoma drago da im se Beograd priključio i prihvatio tu dobru praksu - rekao je Mladenović, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Foto: Beograd.rs

On je naveo da Turistička organizacija Beograda učestvuje na velikim trkama u svetu i prisutni su na sajmovima, tako da će Beograd na proleće, kad bude održan sledeći Beogradski maraton, imati veliki broj trkača što je, kaže, veliki turistički potencijal.

Trasa polumaratona - trke od 21 kilometar je Bulevar Kralja Aleksandra, Beogradska, Starine Novaka, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevar Vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankova, Bulevar Nikole Tesle, 22. oktobra, Aleksandra Dubčeka, Bulevar Mihajla Pupina, Omladinskih brigada, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar umetnosti, Bulevar Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevar Zorana Đinđića, Antifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Brankova, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije.

#Beograd

#Maraton

'