AKTUELNO

Uzrok smrti porodilje iz Vladičinog Hana izvrtanje materice.

Suprug pokojnice je razočaran izveštajem i ocenjuje da u njemu ima puno propusta.

Tužilaštvo u Vladičinom Hanu obustavilo je istragu povodom smrti Olivere Ljubisavljević (28), koja je preminula u niškom Kliničkom centru nakon što je u Surdulici rodila zdravog dečaka.

Naime, Tužilaštvu je dostavljen izveštaj Sudsko medicinskog odbora u Beogradu, u kome se navodi da nije bilo propusta lekara.

– Mi smo istragu sproveli i obustavili, jer se pokazalo da nije bilo propusta lekara. Članovi porodice sada mogu podneti privatnu tužbu – objasnio je tužilac Dragan Nikolić.

Nikolić kaže da su izveštaji predati Bobanu Ljubisavljeviću, suprugu pokojne Olivere i njegovom advokatu.

Ljubisavljević, razočaran je izveštajem i ocenjuje da u njemu ima puno propusta.

Sumnjam u ispravnost veštačenja. U jednom delu izveštaja piše da je iz Surdulice sanitet sa mojom suprugom krenuo za Niš u 10 časova, u drugom u 10.05 časova, a da su u 10 i 12 rađene analize krvi čije su vrednosti bile u granicama normale – pita se Ljubisavljević.

On dalje nabraja kako je Olivera primljena u GAK Niš u 11.30, a piše u 12.30.

Ograđujem se od bilo kakvih optužbi, ali sumnjam u rad sudsko – medicinskog odbora. Oni nisu ni pročitali papire, samo su formalno odradili neke stvari, naveo je Ljubisavljević.

Posebno me boli to što je navedeno da su lekari u Surdulici izvršili detaljan pregled porodilje 21. marta 2016. i da je konstantovano da je sve bilo u redu, a Olivera je sahranjena dvadeset i više dana ranije – rekao je Ljubisavljević.

Olivera Ljubisavljević je 26. februara ove godine u Surdulici rodila zdravog dečaka, a zatim posle komplikacija istog jutra transportovana u Klinički centar u Nišu gde je preminula.

Kao uzrok smrti u izveštaju se navodi da je do smrti došlo prirodnim putem, tokom iskrvavljenja, a uzrok tome je izvrtanje materice.

S.M.

#Lekar

#Porođaj

#Smrt

#Tužilaštvo

'