AKTUELNO

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, uz jutarnju kratkotrajnu maglu po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne i južne Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar, u košavskom području i jak, dok se na jugu Banata očekuju povremeni udari olujne jačine. Najniža temperatura biće od četiri do devet stepeni, u košavskom području do 15, a najviša dnevna od 21 do 24 stepena.

U Beogradu će danas takođe biti pretežno sunčano i toplo vreme, uz umeren, povremeno jak, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće 14 stepeni, najviša dnevna 23 stepena.

U Srbiji se do kraja sledeće nedelje očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, uz jutarnju maglu po kotlinama, a potom naoblačenje s kišom i manji pad temperature. U većini mesta najviša temperatura biće oko ili malo iznad prosečnih vrednosti, od 21 do 23 stepena.

Foto: Pixabay.com

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 15. oktobar:

Meteorološke prilike biće relativno povoljne, ali se oprez savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i nervoza.

#Vremenska prognoza

'