AKTUELNO

Pojačan intezitet saobraćaja i veći broj vozila karakterističan je za poslednji dan u godini.

Kao i svake godine pred i za novogodišnju noć očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja već sa prvim prepodnevnim satima, saopštava Auto--moto savez Srbije..

Oni koji se spremaju za put, mogu očekivati povoljne vremenske prilike bez padavina, ali sa niskim temperaturama, koje svaki vlažan kolovoz pretvara u poledicu. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.

Veći broj vozla očekuje se i na autoputevima i ostalim važnijim putnim pravcima koji prolaze kroz našu zemlju, kao i na graničnim prelazima. U slučaju dužih zadržavanja na frekventnijim prelazima poput GP Horgoš i GP Batrovci, savetuje se korišćenje alternativnih i manje opterećenih GP.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

- Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi","Đala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata. U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo" -  poručuju iz AMSS.

U narednim danima za vreme novogodišnjih i božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugarskom, Rumunijom i Makedonijom.

S. P.

#AMSS

#Granica

#Praznik

#Put

'