AKTUELNO

AMSS je apelovao na sve vozače da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol.

Saobraćaj u Srbiji je pojačan pred novogodišnju noć, a najveće gužve su na auto-putevima i prilazima zimskim turističkim centrima, ali su ti putevi prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog najavljenih niskih temperatura u večernjim i jutarnjim časovima, moguća je poledica, zbog čega se vozačima savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine. Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, pri čemu su zadržavanja do pet minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, savetuje se korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Đala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od sedam do19 časova, dok su prelazi "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.

U narednim danima za vreme novogodišnjih i božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.

N. Petričević

#AMSS

#Gužve

#Saobraćaj

'