AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i premijerka Srbije Ana Brnabić, obišli su danas lokacije na kojima Vlada Srbije i Pokrajinska vlada zajednički realizuju izgradnju Naučno-tehnološkog parka, nove zgrade Instituta Biosens i Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

Po obilasku radova Mirović je izjavio da će izgradnja nove zgrade Instituta Biosens, na površini od 7000 kvadratnih metara, početi 2019. godine.

- U novom prostoru Institut Biosens efikasnije moći da razvija projekte koje je i do sada razvijao boraveći prostoru zgrade Rektorata, koji nije bio adekvatan imajući u vidu značaj Instituta, potencijale, mogućnosti koje otvara za sva istraživanja i celu našu zemlju - naveo je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović i Brnabićeva obišli su i lokaciju na kojoj će početi izgradnja zgrade Studentskog kulturnog centra u kojoj će biti smešten i novi restoran za ishranu studenata i drugi sadržaji.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Izgradnja tog objekta će takođe početi sledeće godine - najavio je Mirović dodajući da su i za zgradu Instituta Biosens i Studentskog kulturnog centra obezbeđene građevinske dozvole.

- Naučno-tehnološki park, koji će biti završen do kraja sledeće godine, Institut Biosens, Studentski kulturni centar – predstavljaju krunu Novosadskog univerziteta, jednog od najbrže rastućih univerziteta u ovom delu Evrope, sa sjajnim rezultatima u mnogo oblasti - kazao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da su Naučno-tehnološki park i Institut Biosens, dva najveća i najvažnija projekta ulaganja u infrastrukturu koja podržava nauku, inovacije start-ap kompanije, koje će služiti Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji za, kako je navela, malo drugačiju paradigmu rasta i razvoja Srbije, koja se oslanja na ekonomiju znanja, inovacija i nauke.

Brnabićeva je najavila da će sledeće godine biti formiran fond za nauku, te da će više novca biti izdvojeno i za Fond za inovacije.

#Ana Brnabić

#Igor Mirović

#projekat

'